bg
Siirry sisältöön

Urjan tulipaikka sijaitsee Urjajärven rannalla luonnonkauniilla paikalla. Istu leiriin järven rannalla Nuuksiossa ja nauti upeasta luonnosta. 

Syvä ja kallioiden reunustama Urjajärvi sijaitsee noin kuusi ja puoli kilometriä itään Natura Vivan Haukanpesän toimipisteeltä Haukkalammelta. Vaellusreitti Urjan tulipaikalle kulkee Suomen luontokeskus Haltian ohi, jossa voit pysähtyä levähtämään ja nauttimaan virvokkeita. Tutustu Haukkalampi-Haltia-yhdysreittiin ja lue lisää.  

Urja on pitkänmallinen ja enimmillään yli 60 metrin syvyinen metsäjärvi, yksi Nuuksion kauneimmista vesistöistä, ja vaellus Urjalle onkin mieleenpainuva kokemus. Urjan leiri järven rannalla onkin eräs Nuuksion upeimpia. 

Urjan tulipaikka sijaitsee järven eteläkärjessä järvenrannalla, jonkin matkaa merkittyjen reittien ulkopuolella. Tarvitset Urjalle suunnatessasi kompassin, kartan sekä hieman eräilijätaitoja, mutta vaiva palkitaan varmasti. Tulipaikan yhteydessä sijaitsee Urjan telttapaikka, joten voit myös suunnata Urjalle yön yli kestävälle retkelle. 

Urjan välittömässä läheisyydessä sijaitsee eräs Nuuksion alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ja retkikohteita, Vihdin ja Espoon kaupunkien rajalla sijaitseva Kattilan hiidenkirnu. Kattilalta lähtee lisäksi useita merkittyjä vaellusreittejä. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top