bg
Siirry sisältöön

Natura Vivan Nuuksion Haukanpesän toimipiste sijaitsee Haukkalammen rannalla Nuuksion kansallispuistoon. Vuokraa kanootti, SUP-lauta, soutuvene tai Fatbike – käy luontoretkelle.

Natura Vivan Nuuksion Haukanpesän toimipiste on erinomainen päivä- tai viikonloppuretken aloituspaikka. Nuuksio on sadan neliökilometrin laajuinen metsä- ja järvialue aivan Helsingin metropolialueen tuntumassa. Nuuksion rajojen sisällä sijaitseva kansallispuisto on upea retkikohde, jonne voit saapua omalla autolla tai pääkaupunkiseudun seutuliikenteen linja-autoilla. Vuokraamme idyllisen Haukkalammen rannalla sijaitsevalla Haukanpesän toimipisteellä avokanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneitä vesiaktiviteetteihin sekä Fatbike-polkupyöriä luontoretkille. 

Nuuksion Haukanpesän ja Cafe Silvan aukioloajat 2020

Toukokuu

Cafe Silva take-away 9.5. alkaen:

La klo 10 - 18 

Su klo 12 - 18

Nuuksion Haukanpesä

Kanoottien ja SUP-lautojen vuokraus suljettu. 

Omatoiminen Fatbike vuokraus auki!

Kesä-, Heinä- ja Elokuu

Arkisin klo 13 - 20

La ja Su klo 10 - 18

Syyskuu

Arkisin suljettu

La klo 10 - 18

Su klo 12 - 18

Lumikenkien omatoimivuokraus toimii koko lumisen kauden ajan Haukkalammella.

Avokanootilla Nuuksion Haukkalammelle

Vuokraamme Haukanpesän toimipisteessämme avokanootteja omatoimisille melontaretkille Haukkalammelle, joka on rauhallinen ja suojasa metsäjärvi – kuin tehty kanootilla melottavaksi. Täällä eivät tuulet kanoottia keinuta ja vedenpinta on lähes aina tyyni. Voit meloa esimerkiksi Haukanholman tulentekopaikalle ja rantautua piknikille. Vastarannalla, jylhien ja pystysuorien kallioseinämien tuntumassa on laituri, johon voit kiinnittää kanootin ja kiivetä kalliolle katsomaan upeita maisemia. Kanootteihin mahtuu kaksi aikuista tai kaksi aikuista ja kaksi lasta – kanoottimelonta onkin erinomaista koko perheen ajanvietettä! 

SUP-laudalla rentoutumaan

Suppailu Haukkalammella on aivan erityinen kokemus – metsän keskellä suppailu on mieltä lepuuttavaa, ja järven tyyni pinta sopii suppailuun erinomaisesti. Vuokraa SUP-lauta Haukanpesältä tai lähde opastetulle SUP-retkelle.

Katso myös Vuosaaren melontakeskuksen SUP-lautavuokrausvaihtoehdot.

Fatbikella metsäretkelle Nuuksion kansallispuistoon

Natura Viva vuokraa Nuuksiossa myös 18- ja 11-vaihteisia Fatbike-polkupyöriä. Nuuksion kumpuilevat polut ja metsäreitit kutsuvat kuntoa kohottavaan pyöräilyyn. Paksupyöräisellä Fatbikellä on helppoa seikkailla Nuuksion kansallispuiston pyöräilyreiteillä ja vinssata jyrkätkin mäet ylös. Järjestämme myös ohjattuja Fatbike-retkiä.

Katso myös Vuosaaren melontakeskuksen Fatbike-vuokrausvaihtoehdot.

Patikkareitit Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuisto on upea paikka luontoretkelle ja silti sopivan pieni vain parinkin tunnin mittaiselle patikointirupeamalle. Haukkalammen tuntumassa on useita muitakin lampia ja järviä, muun muassa kelluvista turvelautoistaan tunnettu Mustalampi, joiden rannoilla kelpaa nauttia piknikeväitä. Kansallispuiston lukuisilla taukopaikoilla voit ihastella Nuuksion kaunista luontoa. Lähde omatoimiselle patikkaretkelle tai osallistu ohjatuille retkillemme. 

Ohjattuja retkiä Haukanpesältä

Niin ikään monenlaiset opastetut retket kuuluvat Natura Vivan Nuuksion toimipisteen tarjontaan. Kesän ajan järjestetään viikoittain Nuuksio Canoe Adventure -kanoottiretkiä sekä Nuuksio SUP Adventure -suppausretkiä Haukkalammelle. Nuuksio Fatbike Adventure -retki sopii mainiosti kaikille pyöräilyn ystäville, ja lisäksi tarjolla on monenlaisia ohjattuja patikkaretkiä kansallispuiston jylhissä metsissä.

Majoitusvaihtoehtoja Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuistossa on tarjolla monenlaisia yöpymisvaihtoehtoja. Kansallispuistossa saa telttailla omatoimisesti erikseen merkityillä telttapaikoilla, joita useita eri puolilla kansallispuistoa. Lähimmät telttapaikat sijaitsevat alle kilometrin päässä Haukanpesältä.

Vuoden 2019 alusta alkaen Natura Viva alkaa vuokrata kahta aitoa eräkämppää, Oravankoloa ja Tikankoloa, jotka sijaitsevat kansallispuiston alueella. Näillä kämpillä aistit aitoa erämaatunnelmaa ja vietät hienoja mökkeilyhetkiä.

Cafe Silvaan kahville

Haukanpesän toimipisteessä sijaitsee myös tunnelmallinen kahvila Cafe Silva, joka tarjoaa muun muassa pientä purtavaa, kahvia ja teetä sekä jäätelöä. Tule kahville tai osta eväät kahvilasta mukaan.

Haukanpesän saunaan löylyihin

Lisäksi Nuuksion toimipisteessä voidaan nauttia perinteisen puusaunan löylyistä, aivan Haukkalammen rannan tuntumassa. Vuokraamme Haukanpesän saunaa ulkoilijoille ja isomillekin ryhmille. Takkahuoneeseen voidaan järjestää ruokailua ja kokouksia varten varustus.

Mukava päivä Nuuksiossa

Nuuksio on kiehtova ulkoilukohde, ja vierailu Nuuksioon on hyvä aloittaa Natura Vivan Haukanpesän toimipisteeltä. Lähdet sitten omatoimiselle retkelle tai osallistut jollekin ohjatuista retkistämme, Nuuksio tarjoaa ulkoilijalle hienoja luontoelämyksiä. Metsässä kelpaa ihastella tunnelmaa, poimia marjoja ja sieniä tai bongailla harvinaisia kasveja. Alueen eläimistö on myös runsas – Nuuksiossa asustelee muun muassa kansallispuiston tunnuseläin liito-orava, uhanalainen ja harvinainen yönisäkäs. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top