Koe melontaelämys Helsingin upeassa saaristossa. Melonta on hauskaa ja sopii kaikille. Lähde kanssamme rentoutumaan merelliseen luontoon!

Virkistyspäivä Helsingissä – mitä tehdä?

Helsingissä on paljon erilaista virkistyspäivätoimintaa tarjolla ja tässä sinulle yksi konkreettinen vaihtoehto: Lähtekää melomaan! Melontaretkellä pääsette virkistäytymään raikkaassa meri-ilmassa Helsingin saariston upeissa maisemissa.

Melonta on kaikille sopiva liikuntamuoto. Se ei vaadi erityistä liikunnallisuutta, vaan jokainen voi lähteä melomaan ja nauttimaan merellisen luonnon rauhasta. Leppoisaa vauhtia melottaessa, jokainen osallistuja ehtii katsella maisemia ja keskustella kavereiden kanssa. Tavoitteena ei ole urheilusuoritus, vaan ulkoilusta nauttiminen on tärkeämpää.

Vuosaaren melontakeskus sijaitsee Itä-Helsingissä loistavien ulkoilumahdollisuuksien äärellä. Ensinnäkin, saaristossa on rentouttavaa meloa ja siellä on paljon ulkoilusaaria, jotka ovat kaikkien käytettävissä. Saarille voi hyvin rantautua evästauolle melontaretken aikana. Ja toiseksi, melontakeskuksen lähimaastotkin tarjoavat hienoja ulkoilureittejä kävelijöille ja pyöräilijöille. Aivan melontakeskuksen vierestä alkaa Kallahdenniemi ja sen kärjestä aukeaa hieno saaristomaisema. Ohjelmatarjonnastamme löytyy ohjattua melontaa kajakeilla ja SUP-laudoilla, erilaisia opastettuja melontaretkiä evästauolla (esim. 3h melontaretki evästauolla), opastettuja fatbike-pyöräretkiä lähimaastoon, villiyrttikurssi lähiluonnossa ja yhdistelmäretkiä on myös muutama (esim. kajakki + fatbike -retki). Luonto on tärkeä osa jokaista tarjoamaamme ohjelmapalvelua.

Turvallisuus ja viihtyminen ovat myös tärkeitä opastetuilla retkillämme. Oppaamme ovat alansa ammattilaisia ja he huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta retken aikana ja valitsevat retkireitin ryhmän taitojen ja sääolosuhteiden mukaan. Melontaretkillä (koskee niin kajakki- kuin SUP-melontaa) emme edellytä aikaisempaa melontakokemusta, vaan sinne ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kokeneet melojat. Fatbike-retkelle vaatimuksena on, että osaa polkea tavallisella pyörällä. Villiyrttikurssi puolestaan sopii ihan kaikille, kurssille pysymme maan kamaralla ja kuljemme lähimetsissä ja -niityillä. Tästä löytyy siis ohjelmaa möys heille, jotka eivät halua lähteä vesille!

Virkistyspäivä Helsingin saaristossa on elämys

Haluamme kuitenkin kannustaa kaikkia lähtemään melomaan Helsingin saaristoon. Lukuunottamatta heitä, ketkä vapaa-ajallaan veneilevät, merellinen Helsinki jää monilta kokematta. Saaristoon voi tietysti tutustua saaristoristeilylläkin, mutta siinä ei pääse yhtä lähelle luontoa kuin kajakissa tai SUP-laudalla. Näillä voi meloa monista paikoista minne veneellä ei pääse, sillä niille riittää nimittäin matalakin vesi. Lisäksi ne ovat hiljaisia ja rauhallisia kulkuvälineitä, jotka eivät heti pelota pois lintuja tai muita eläimiä.

Joitakin osallistujia saattaa kuitenkin jännittää, kuinka he pärjäävät kajakilla tai SUP-laudalla. Tässä kohtaa, melontaa voisi verrata esim. ratsastukseen ja todeta, että eihän aloittelevia ratsastajiakaan laiteta kovimman kilpahevosen selkään. Vastaava pätee siis myös kajakkeihin ja SUP-lautoihin, meillä on tukevia ja helppoja malleja aloittelijoiden käyttöön. Näissä kajakeissa ja näillä SUP-laudoilla aloittelija voi rennoin mielin lähteä melomaan ja unohtamaan arjen kiireet.

Fatbike-retki sopii myös suurimmalle osalle. Retken osallistumisedellytys, pyöräilytaito, viittaa perusosaamiseen. Retkellä pyöräilemme vaihtelevassa maastossa poluilla, hiekkateillä ja hieman myös asfaltilla. Fatbiket eivät ole varsinaisia maastopyöriä, vaikka toimivatkin hyvin niin hiekalla, soralla, poluilla, jäällä ja lumellakin. Vaikka retkellä mennään vauhdikkaasti, ei osallistumista tarvitse jännittää, vaikka olisi pyöräillyt vain tavallisella pyörällä asfaltilla ja hiekkateillä.

Ulkoiluohjelmia harkitsevat toivovat usein pilvetöntä auringonpaisteista päivää ja epäröivät ehkä hyvissä ajoin varaamista. Melontaretkiin vaikuttaa eniten tuuli, joka vaikeuttaa melontaa. Melontakeskuksen lähialueilta löytyy kuitenkin suojaisaa melottavaa säällä kuin säällä ja lounaistuulella siirrämmekin kajakit valmiiksi viereisen niemen suojaisammalle puolelle. Toinen sääilmiö, joka osallistujaa saattaa huolestuttaa on sade. Sade ei kuitenkaan ole este melontaretkellä, sillä meillä on laadukkaat sadevarusteet asiakkaillemme. Sateisen melontaretken jälkeen vesiltä palaakin aina takaisin onnellinen ryhmä. Sadepäivänä vesillä on nimittäin ainutlaatuinen tunnelma.

Uuteen lajiin on helppoa ja turvallista tutustua oppaan ohjauksessa ja lisäksi se on hauskaa porukalla. Tulkaa siis viettämään virkistyspäiväänne tänne Vuosaaren melontakeskukseen! Voimme yhdessä rakentaa juuri teidän yrityksen virkistyspäivään sopivan ohjelman. Täältä löydät kaikki vaihtoehtomme virkistyspäivään!

Ulkoiluterveisin,

Emilia