Koe melontaelämys Helsingin upeassa saaristossa. Melonta on hauskaa ja sopii kaikille. Lähde kanssamme rentoutumaan merelliseen luontoon!

Melonta on hieno harrastus!

Usein minulta kysytään miksi melonta on hyvä harrastus. Se on kysymys, jota on vaikea kiteyttää yhteen tai kahteen lauseeseen. Melonta on monipuolinen harrastus ja sitä voi harrastaa niin monella tapaa. Tämän vuoksi jokaisella harrastajalla on omat syynsä siihen, miksi melonta on hauskaa ja palkitsevaa.

Melontaa voi harrastaa merellä, järvillä tai joilla. Joku nauttii luonnon rauhasta ja haluaa pysähtyä tutkimaan ympäröivää luontoa. Toinen taas haluaa meloa mahdollisimman nopeasti paikasta toiseen ja suhtautuu melontaan enemmän kuntoilun kannalta. Joku lähtee melomaan vasta siinä vaiheessa kun aurinko paistaa ja näkee kuumailmapallojen nousevan ilmaan. Toinen taas odottaa tuulta ja kovia olosuhteita ja vasta sitten lähtee haastamaan omia taitojaan.

Kajakilla myös pääsee moniin hienoihin paikkoihin. Parikymmentä senttiä vettä kajakin alla riittää ja pienellä harjoittelulla on helppoa rantautua lähes kaikkialle. Mikä onkaan mukavampaa kun istua meren rannalla, syödä eväitä ja nauttia Suomen hienosta kesästä!


Helsingin edustan ulkoilusaarilla voi kesäsesonginkin aikaan usein viettää yön aivan omassa rauhassa. Leiritarvikkeet kulkevat helposti mukana kajakissa. Vuosaaren melontakeskuksesta 10 kilometriin säteellä on toistakymmentä hienoa kohdetta, joissa voi helposti yöpyä. Yö saaressa on todellinen elämys!

Melonta on myös siitä hieno laji, että se on helppoa. Toisaalta esimerkiksi omaa melontatekniikkaa voi kehittää loputtomiin, eikä se koskaan ole täydellistä. Alkuun pääsee helposti, varsinkin jos valitsee sopivan kajakin ja saa hyviä neuvoja alkuun. Rauhallinen melonta ei ole kovin raskasta ja kajakki kulkee eteenpäin ihan mukavasti varsinkin jos ei ole kiire mihinkään. Toki mitä enemmän tulee melontakilometrejä, sen paremmin lihakset tottuvat ja homma helpottuu. On kuitenkin hyvä, jos perustekniikat ovat alusta asti hallussa. Silloin ei tule vääriä tottumuksia ja tapoja.

Melontatekniikan harjoittelu kannattaa, koska se mahdollistaa nautinnollisen ja turvallisen melonnan myös haastavammissa olosuhteissa. Omat rajat on kuitenkin hyvä tuntea ja muista aina pitää turvallisuus etusijalla. Aina pitäisi olla kuitenkin omien taitojen ja jaksamisen suhteen vielä pelivaraa. Reittisuunnitelmia ei myöskään kannata sokeasti noudattaa vaan aina on hyvä miettiä vaihtoehtoja. Ja muuttaa suunnitelmia hyvissä ajoin!

Melontaa kannattaa ehdottomasti kokeilla! Natura Vivan melontakurssit on hyvä tapa aloittaa uusi harrastus. Jos sinulla on jo tarvittavat taidot, voit vuokrata kajakin. Kaikissa kysymyksissä voit olla aina meihin yhteydessä!

Melontaterveisin,

Ilkka

Avainsanat: ,