Koe melontaelämys Helsingin upeassa saaristossa. Melonta on hauskaa ja sopii kaikille. Lähde kanssamme rentoutumaan merelliseen luontoon!

Vuosaaren Melontakeskus


Vuosaaren melontakeskuksen ranta

Lähde tutustumaan Itä-Helsingin upeaan luontoon! Vuosaaren Melontakeskuksesta löydät kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneen, joilla pääset retkeilemään lähisaaristoon. Näiden lisäksi meillä on myös fatbike-pyöriä, joilla voit lähteä tutustumaan Vuosaaren monipuolisiin ulkoilureitteihin.

Melontakeskuksesta löytyy WC:t, pukuhuoneet ja suihkutilat. Melontakeskuksen yhteydessä toimii myös Cafe Natura. Kahvilan merenrantaterassilla sopii nauttia kuppi kahvia tai raikas smoothie melonnan päätteeksi. Vaihtoehtoisesti voit ostaa sieltä eväät mukaan melontaretkelle.

Aukioloajat 2017

Toukokuu:
Arkisin 14 -20
La, Su 10 -20

Kesä-, heinä- ja elokuu:
Joka päivä 10 – 22

Syyskuu:
Arkisin 14 -20
La, Su 10 -20

Hinnasto

Vuokrahinnat-2017

Vuokrauksiin sisältyy seuraavasti:

  • Kajakki: kajakki, aukkopeite, mela ja melontaliivi
  • Avokanootti: kanootti, yksilapaiset melat, melontaliivit ja äyskäri
  • SUP: SUP-lauta, mela, karkuremmi ja melontaliivi
  • Soutuvene: soutuvene, airot, melontaliivit ja äyskäri
  • Fatbike: fatbike ja kypärä

Maksutavat

Varauksen voi maksaa kätevästi verkkokaupassa tai paikan päällä melontakeskuksessa. Maksutapoina melontakeskuksessa käyvät käteinen sekä pankki- että luottokortit (Visa, MasterCard, Visa Electron). Vuokrauksen voit maksaa myös seuraavilla liikuntaeduilla: Smartum, Edenred (Ticket), SporttiPassi, Tyky, Eazybreak ja Benifyn.

Varauskalenteri

Auringonnousu Vuosaaren Melontakeskuksessa

Voit varata haluamasi kajakin, kanootin, SUP-laudan, Fatbiken tai soutuveneen varauskalenteristamme aukioloajoillemme. Minimivuokra-ajat ovat: SUP-laudat yksi tunti ja muut välineet (kajakit, kanootit, fatbiket ja soutuvene) kaksi tuntia.  Valitse ensin haluamasi kajakkimalli/väline ja varausaika. Ostoskoriin voit lisätä useampia tuotteita. Varauksen voit maksaa suoraan verkkokaupassa tai paikan päällä melontakeskuksessa.

Yli vuorokauden varaukset voit tehdä ottamalla yhteyttä info@naturaviva.fi tai 010 292 4030. Autamme myös mielellämme lyhyempien varauksien kanssa.

Peruskajakit

Peruskajakit ovat helppoja ja tukevia kajakkeja, jotka soveltuvat hyvin aloittelijoille. Kaikissa Natura Vivan peruskajakeissa on vedenpitävät välilaipiot ja hyvät pakkaustilat, joten peruskajakki soveltuu myös lyhyille yönyli-retkille. Jos haluat kokeilla melontaa ensimmäistä kertaa, suosittelemme peruskajakkia.

Rainbow Oasis
22 €

Meri/retkikajakit

Merikajakkeja ja retkikajakkeja löytyy monenkokoisia ja –mallisia. Voit valita helpon ja tukevan kajakin, jossa on peruskajakkia mukavampi istuin ja säädettävät jalkatuet. Valikoimasta löytyy myös kapeampia ja paremmin pidemmille retkille sopivampia malleja. Osassa kajakeista on myös säätöevä, joka auttaa kajakin hallinnassa tuulisella kelillä.

North Shore Atlantic
27 €
North Shore Atlantic LV
27 €
Riot Britanny 16.5
27 €
Wilderness Systems Tsunami 135
27 €
Valley Etain 17.7 RM
27 €
Valley Etain 17.5 RM
27 €
Valley Sirona 15.11 RM
27 €
Valley Sirona 16.1 RM
27 €
Wilderness Systems Zephyr 160
27 €
Wilderness Systems Tsunami 145
27 €
Wilderness Systems Tsunami 140
27 €
Wilderness Systems Zephyr 155
27 €
Wilderness Systems Tempest 165
27 €
Wilderness Systems Tempest 170
27 €

Meri +

Nämä kajakit ovat suunniteltu pidemmille retkille. Kajakeissa on runsaasti säilytystilaa ja ne ovat pidempiä ja kapeampia. Kaikissa malleissa on peräsin. Näitä malleja suosittelemme pidemmille retkille ja vain kokeneille melojille.

Prijon Seayak 500 LV
32 €
Prijon Seayak 520 HV
32 €
Prijon Touryak 500
32 €

Peruskaksikot

Kuten peruskajakki nämä ovat tukevia ja helppoja kajakkeja aloittelijoille. Kaksikko on vielä leveämpi ja tukevampi kuin yksikkö. Yhteistyökykyä vaaditaan kuitenkin kaksikolla jonkin verran enemmän. Kaksi melojaa ja tavallista yksikköä pidempi runko tekevät kaksikosta yksikköä nopeamman.

Rainbow Oasis Twin
40 €

Retkikaksikot

Nämä mallit on suunniteltu retkikäyttöön. Säilytystilaa on peruskaksikko enemmän ja retkikaksikoissa on vakiovarusteena peräsin helpottamaan kajakin ohjailua tuulisemmassa säässä. Ensimmäisille pidemmille retkille kaksikko on varma valinta, koska melojien erot tasoittuvat kun istutaan samassa kajakissa. Kuten peruskaksikko, myös retkikaksikko kulkee tavallista kajakkia lujempaa.

Boreal Design Esperanto
47 €
Prijon Poseidon
47 €

Kalastuskajakit

Kalastuskajakit on tarkoitettu kajakkikalastukseen. Ne ovat leveitä ja tukevia sit-on-top -kajakkeja, joiden istuimesta on hyvä heitellä virvelillä. Uisteleminenkin onnistuu, sillä mukaan saa myös pari vapatelinettä. Myös kalastuskajakkeja melotaan kaksilapaisella melalla.

Gobo Kayak Dofine
37 €

Avokanootit

Avokanootti eli inkkarikanootti sopii hyvin jokiretkille ja pienimuotoisiin vesistöihin. Merelle se soveltuu melontaan tyynempinä päivinä. Tuulisella säällä avokanoottia on vaikeampi käsitellä ja silloin suosittelemme yksikkö- tai kaksikkokajakkia. Avokanootteja melotaan yksilapaisella melalla ja niihin mahtuu reilusti tavaraa.

Mad River Journey 167
30 €
Mad River Journey 156
30 €

SUP-laudat

Suppailu on hauska harrastus! Vuokraa SUP-lauta ja tutustu Vuosaaren upeaan meriluontoon! Melontakeskuksessa saat laadukkaat välineet ja hyvät reittivinkit.

Fanatic Fly Pure Soft top SUP-lauta Small
20 €
Fanatic Fly Pure Soft top SUP-lauta Large
20 €

Fatbiket

Fatbike tekee pyöräilystä hauskaa! Paksut ja leveät renkaat rullaavat hiekkateillä ja tasaisilla poluilla. Koe Itä-Helsingin upeat merimaisemat pyöräretkellä!

Mad Croc 1-vaihteinen Fatbike
10 €

Soutuvene

Retki Helsingin meriluontoon on ainutlaatuinen elämys. Nyt pääset seikkailemaan saaristoon kajakin lisäksi myös soutuveneellä. Airot veteen ja menoksi!

TERHI 375 soutuvene
20 €

Sarjakortit ja kausikortit

Sopivalla kortilla pääset melomaan edullisesti! Vaihtoehtona ovat henkilökohtaiset kortit sekä perhe- ja yrityskortit. Tilaa oma korttisi kätevästi verkosta!

Torstaimelontakortti
150 €
10 kerran kortti henkilökohtainen
150 €
10 kerran kortti perhe / yritys
190 €
Kausikortti (perheelle/ yritykselle)
490 €
Kausikortti henkilökohtainen
300 €
Kuukausikortti henkilökohtainen
150 €
All inclusive - kortti
590 €

Melontareitit

Aamuaurinko Pihlajaluodolla

Vuosaaren Melontakeskuksen ympäristöstä löytää loputtomasti hienoja melontareittejä. Itä-Helsinki on pääkaupunkiseudun parhaita melontavesiä.  Melominen on mukavaa ja helppoa, koska saaria on paljon ja moniin saariin on myös mahdollista nousta maihin. Useissa saarissa voi myös yöpyä. Yön yli retkiin voit myös vuokrata meiltä teltan ja makuupussin. Vuokratessasi kajakin tai kanootin Vuosaaren Melontakeskuksesta saat aina mukaan kartan, johon on merkitty suosituimmat melontareitit. Jos olet lähdössä pidemmälle melontaretkelle, niin Vuosaaresta on helppo jatkaa matkaa itään Sipoon saaristoa kohti. Pidemmille retkille annamme mielellään vinkkejä leiripaikoista ja parhaista reiteistä.

Tähän karttaan olemme lisänneet melontareittejä ja siinä on myös kuvauksia ulkoilusaarista, joissa on palveluita.

Näytä Natura Vivan Itä-Helsingin Melontakartta suuremmalla kartalla

Paljon tietoa melontareiteistä ja palveluista Helsingin ja Porvoon välillä löytyy myös Outdoors Finlandin tuottamasta Helsinki-Porvoo reittioppaasta. Helsinki-Porvoo merimelontareitti

Vuosaaren melontakeskuksen sijainti ja reittiohjeet

Melontakeskus auringonlaskun aikaan

Vuosaaren Melontakeskus sijaitsee osoitteessa Harbonkatu 13, 00980 Helsinki.

Julkiset yhteydet

Katso reittioppaasta aikataulu.
Metro-yhteys Helsingin keskustasta Rastilan metro-asemalle, josta jatkoyhteys linja-autolla Ramsinniemen suuntaan noin kymmenen minuutin vuorovälein (bussi nro 560).
Poistumispysäkki Meri-Rastilantien ja Harbonkadun risteyksessä, josta noin 450 m kävelymatka Harbonkatua alas merenrantaan.

Reitti omalla autolla saavuttaessa
Itäkeskuksesta Meripellon tietä Vuosaaren suuntaan, välittömästi Vuosaaren sillan jälkeen oikeanpuoleista ramppia ylös ja oikealle, Meri-Rastilantielle, jota noin 1000 m, jonka jälkeen taas oikealle, Harbonkadulle. Melontakeskus on tien päässä ja tien varressa on parkkikiekollisia (4h) pysäköintipaikkoja.

 

Auringonlasku Pikku Leikosaaressa

Käytetyt kajakit ja kanootit

Myymme vuokrakäytössä olleita kajakkeja ja kanootteja aina melontakauden jälkeen. Suurin osa myytävistä malleista on ollut käytössä kaksi kesää, osa kolme kesää. Vuokrakäytössä kalustossa näkyy kulutuksen jälkiä, mutta kaikki myytävä kalusto on ehjää ja hyvässä kunnossa. Lisäksi voit myös ostaa kajakin kanssa käytetyt varusteet (aukkopeite, melontaliivi ja mela).

Myytävän kajakin voi varata itselleen maksamalla varausmaksun (25 % hinnasta). Varaus on sitova. Käytetyt kajakit luovutamme vuokrakauden jälkeen syyskuun lopussa. Tarvittaessa voimme säilyttää kajakkia puolestasi talven yli, jolloin se täytyy noutaa viimeistään toukokuun alkuun mennessä.

Käytetty Wilderness Systems Tsunami 135
650 €
Käytetty Wilderness Systems Zephyr 160
850 €
Käytetty Rainbow Oasis Twin
690 €
Käytetty Wilderness Systems Tsunami 145
650 €
Käytetty Rainbow Oasis 4.30
499 €
Käytetty Wilderness Systems Zephyr 155
850 €
Käytetty Wilderness Systems Tempest 165
890 €

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe
Yhteydenotto - Vuosaaren melontakeskus

Viesti