Koe melontaelämys Helsingin upeassa saaristossa. Melonta on hauskaa ja sopii kaikille. Lähde kanssamme rentoutumaan merelliseen luontoon!

Natura Vivan kurssit ja retket

Melontaretkellä Itä-Helsingissä

Melontaretket

Lähde kanssamme melontaretkelle! Ohjatuilla retkillämme ammattioppaamme huolehtivat turvallisuudesta ja sinä voit keskittyä nauttimaan melonnasta ja ympäröivästä luonnosta.

Tarjolla on eritasoisia ja -pituisia melontaretkiä. Lyhyille retkille voit osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, mutta pidemmille melontaretkille suosittelemme melonnan alkeiskurssin suorittamista tai aikaisempaa melontakokemusta.

Järjestämme melontaretkiä myös ryhmille ja polttariporukoille. Melontaretkelle saat mukaan eväät Cafe Naturasta.

Tutustu Melontaan Vuosaaressa
38 €
Roskaretki
50 €
Torstaimelonta
40 €
Perhemelontaa Vuosaaressa
60 €
Kesäyön taikaa - Yömelontaretki
73 €
Helsinki by Kayak
74 €

Melontakurssit

Melontakurssi on loistava tapa oppia oikea melontatekniikka sekä tärkeitä asioita melonnan turvallisuudesta. Natura Vivan asiantuntevat melontaoppaat opettavat parhaat niksit, joilla pääset melontaurasi alkuun tai antavat uusia vinkkejä vaativampien tekniikoiden opiskeluun. Valikoimasta löytyy sekä melonnan alkeiskursseja että jatkokoulutusta. Natura Vivan melontakurssit perustuvat Euro Paddle Pass -järjestelmään.

Melonnan tekniikkakurssi 2
50 €
Meloja 2 Kajakki (EPP2) -harjoittelu
135 €
Melonnan tekniikkakurssi 1
50 €
Seniorimelontakurssi 1
49 €
Aallokkomelonnan alkeet Vuosaaressa
79 €
Seniorimelontakurssi 2
49 €
Melonnan alkeiskurssi viikonloppukurssi
149 €
Sea kayak beginners course (English)
139 €
Pelastautumisharjoitus
50 €
Melonnan alkeiskurssi arkikurssi
139 €
Eskimoklinikka
70 €

Koskimelonta

Koskimelonta on vauhdikas ja mukaansatempaava laji. Se ei kuitenkaan ole vaikeaa. Alussa kastumista ei voi välttää, mutta nopeasti opit lukemaan virtaa ja laskemaan kuohuvia koskia.

Natura Vivan koskimelontakurssit järjestetään Pernoonkoskilla, Kymijoella. Ohjelmassa on sekä alkeiskursseja että jatkokursseja. Kursseja on tarjolla kesäkuusta elokuuhun.

Natura Viva Koskikurssivideo from Juuso Karttunen on Vimeo.

Koskimelonnan alkeiskurssi Kymijoella
259 €
Koskimelonnan jatkokurssi Kymijoella
259 €

Meloja (EPP) taitokokeet

Suomen melonta- ja soutuliiton Meloja-taitokoejärjestelmä noudattaa Euro Paddle Pass –melontayhteisön määrittelemää taitokokeiden porrastusta sekä minimisuoritusten tasoja. Suomen melonta- ja soutuliitto on ollut EPP:n jäsen vuodesta 2013. Muista Euroopan maista ovat mukana Ruotsi, Norja, Tanska, Iso-Britannia, Irlanti, Ranska, Saksa, Italia ja Slovenia.

Taitotasot auttavat niin aloittelijaa kuin harrastajaa hahmottamaan oman taitotasonsa ja kannustavat kehittämään taitojaan. Ne helpottavat myös sopivan tasoisten retkien ja kurssien valitsemista. Taitokokeet toimivat myös ennakkovaatimuksena melontaohjaaja- ja melontaopaskursseille. Taitokokeiden suorittamisesta voi olla hyötyä myös melonnan harrastajalle, sillä ulkomailla kajakkivuokraamot voivat vaatia todisteen vuokraajan melontataidoista ja ainakin EPP-maissa tämän voi osoittaa Suomessa suoritetulla taitokokeella.

Meloja-taitokoejärjestelmässä taitotasoja on kolme:

  • Meloja 1 (vastaa EPP1 taitotasoa)
  • Meloja 2 (vastaa EPP2 taitotasoa; kajakki ja avokanootti erikseen)
  • Meloja 3 (vastaa EPP3 taitotasoa; avovesi, koski ja avokanootti erikseen)

Lisää tietoa Meloja-taitokoejärjestelmästä löydät Suomen melonta- ja soutuliiton sivuilta, täältä.

Natura Viva järjestää järjestelmänmukaisia taitokokeita ja kursseja yksittäisille melonnan harrastajille ja ryhmille. Meloja 1 (EPP1) tason taitokoe sisältyy Natura Vivan melonnan alkeiskurssiin. Alla löytyvät Natura Vivan tarjoamat muut taitokokeet.

Meloja 3 Koski (EPP3) Taitokoe
75 €
Meloja 3 Avovesi (EPP3) taitokoe
75 €
Meloja 2 Kajakki (EPP2) taitokoe
55 €

Ohjaaja- ja opaskoulutus

Natura Viva järjestää Suomen melonta- ja soutuliiton melontaohjaaja- ja melontaopaskursseja. Vaatimuksena ohjaaja- ja opaskursseille on etukäteen suoritetut EPP-taitokokeet. Järjestämme myös tilauskursseja, melontaseuroille, eräopaskouluille sekä muille ryhmille.

Melontaopaskoulutus (koski)
390 €
Melontaohjaajakurssi (koski)
210 €
Melontaopaskoulutus (avovesi)
390 €
Melontaohjaajakurssi (avovesi)
210 €

Useamman päivän omatoimiretket

Onko sinulla taidot ja halua lähteä pidemmälle melontaretkelle, mutta ei varusteita? Se ei ole ongelma. Tarjoamme käyttöösi valikoiman laadukkaita kajakkeja ja varusteita. Retkipakettiimme kuuluvat myös melontaretkellä tarvittavat kartat, teltat, kaasukeittimet ja muut tarpeelliset retkivarusteet. Eri hintaan voit vuokrata GPS-laitteen ja makuupussin. Useamman päivän melontaretki edellyttää aiempaa melonta- ja retkikokemusta.

Omatoimiretki Helsingistä itään
135 €

SUP-lautailu

SUP-lautailu on hauskaa ja helppoa ja se sopii ihan kaikille. Toteutamme SUP-lautailuretket ja -kurssit yhteistyössä Twenty Knotsin ammattitaitoisten ohjaajien kanssa. Ohjattujen tapahtumien lisäksi meiltä voi myös vuokrata SUP-lautoja. Nyt kannattaa kokeilla jotain uutta!

Tutustu SUP-lautailuun
55 €

Fatbike-retket

Natura Vivan fatbike-retki on tarjolla joka päivä ympäri vuoden. Varaa haluamasi päivä ja vahvistamme pyörien ja oppaiden saatavuuden!

Helsinki Nature by Fatbike
50 €

Natura Viva lahjakortit

Natura Vivan lahjakortti kertoo antajan arvomaailmasta ja johdattaa saajan nauttimaan luonnon ehtymättömästä rikkaudesta. Lahjakortti voi olla avoin mille tahansa summalle 20 € ylöspäin tai se voidaan kohdistaa johonkin tiettyyn palveluun.

Jos verkkokaupasta ei suoraan löydy sopivaa lahjakorttia, ota meihin yhteyttä ja me järjästemme asian!

Avoin lahjakortti
20 €
Lahjakortti kajakkikaksikko päiväksi
80 €
Lahjakortti Helsinki by Kayak
69 €
Lahjakortti Melonnan alkeiskurssi
139 €
Lahjakortti yömelontaretki
73 €
Lahjakortti Tutustu Melontaan
38 €

Sarjakortit ja kausikortit

Sopivalla kortilla pääset melomaan edullisesti! Vaihtoehtona ovat henkilökohtaiset kortit sekä perhe- ja yrityskortit. Tilaa oma korttisi kätevästi verkosta!

Torstaimelontakortti
150 €
10 kerran kortti henkilökohtainen
150 €
10 kerran kortti perhe / yritys
190 €
Kausikortti (perheelle/ yritykselle)
490 €
Kausikortti henkilökohtainen
300 €
Kuukausikortti henkilökohtainen
150 €
All inclusive - kortti
590 €

Euro Paddle Pass

Natura Viva käyttää vuoden 2014 alusta lähtien  European Paddle Pass järjestelmän kurssi- ja koulutustoiminnassaan. EPP on eurooppalainen melontayhteisö, jonka jäsenenä Suomen melonta- ja soutuliitto on ollut keväästä 2013 alkaen. Muista Euroopan maista ovat mukana Ranska, Irlanti, Englanti, Slovenia, Ruotsi, Tanska ja Saksa.

EPP-järjestelmä mittaa melojien henkilökohtaisia taitoja taitokokeilla. Taitokokeissa määritellään vähimmäisvaatimukset, joilla kyseinen taso voidaan saavuttaa. Taitokokeiden vaatimukset voivat vaihdella maakohtaisesti, mutta vähimmäisvaatimukset ovat kaikissa maissa samat. Tämä mahdollistaa helpommin oman tason määrittelyn.

Natura Vivan järjestämät melontakurssit tähtäävät EPP-taitokokeissa vaadittavien taitojen harjoitteluun ja omaksumiseen. EPP-taitotasot helpottavat aloittelevaa ja myös pidempään harrastanutta hahmottamaan oman taitotasonsa ja kehittämään taitojaan. Se myös helpottaa kursseille ja retkille osallistujia valitsemaan omalle tasolleen sopivan tapahtuman. Ulkomailla kajakin vuokrauksessa voidaan vaatia osoittamaan taitonsa ja ainakin EPP-maissa tämän voi osoittaa Suomessa suoritetulla taitokokeella.

Voit lukea lisää EPP-järjestelmästä Suomen melonta- ja soutuliiton sivuilta.

Taitokokeet toimivat myös ennakkovaatimuksena melonnanohjaaja ja melontaopas kursseille.

Järjestämme kursseja, koulutusta ja taitokokeita myös melontaseuroille, eräopaskouluille sekä muille ryhmille.

EPP1 –tasoa vastaavat taidot

EPP1 –tasoa vastaavat taidot saat Natura Vivan  melonnan alkeiskurssilla.  Tällä tasolla ei järjestetä erikseen taitokoetta vaan se sisältyy kurssin ohjelmaan.

EPP2 –tasoa vastaavat taidot

EPP 2 –tasoa vastaavat taidot voit saavuttaa Natura Vivan EPP2-harjoittelukurssilla. Valmistavat kurssit on jaettu kolmeksi eri kurssiksi, jotka voidaan käydä myös erikseen. Nämä ovat Melonnan tekniikkakurssi I, Melonnan tekniikkakurssi II ja pelastautumisharjoitus. Nämä kurssit antavat valmiuden harjoitella ja opetella EPP 2-tason taitokokeessa vaadittavat asiat. Riittävän harjoittelun jälkeen voi osallistua EPP 2-tason taitokokeeseen. Kaikki nämä kurssit järjestetään useampana päivänä kesän aikana ja voit ostaa koko harjoittelun yhdessä paketissa, jolloin hinta on edullisempi. Suosittelemme käymään tekniikkakurssi 1 ennen tekniikkakurssi 2.

EPP3 –tasoa vastaavat taidot

 Voimme järjestää räätälöityjä kursseja EPP3-tason saavuttamiseksi. Riittävän harjoittelun jälkeen voi osallistua EPP 3-tason taitokokeeseen.

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe
Yhteydenotto - Kurssit ja retket

Viesti